Preben Kaas 1930-81

Blev født Aalborg i 1930 ind i en musikalsk og kunstenrisk familie, hvor hans far, Robert Kaas, var en højst respekteret og skattet musiker og kapelmester.

Familien bor i Aalborg indtil Preben er 9 år, hvor de flytter tilbage til København, til Amager hvor Martha Kaas stammer fra.

Efter et par år i hovedstaden slår Preben igennem som barnestjerne og er i flere år med i et hav af film og også teaterforestillinger. Men da han er færdig med skolen varer det noget, inden han vender tilbage til teatret, til revyen. Istedet er han rejseleder, vagabonderer lidt og er i flere år ansat indenfor Ungdomsforsorgen.

Men da han endelig finder tilbage til teatret, til revyen, så er det helt tydeligt hans rette hylde, og snart kommer han i stald hos landets vigtigste revymand, Stig Lommer på hans ABC Teater på Frederiksberg. Her er cremen af dansk underholdningsteater samlet.

Sammen med Jørgen Ryg bliver han tidens store stjerne, men talentet og ambitionerne rækker meget videre end til alene at stå på scenen. Preben Kaas skriver tekster, instuerer og han bliver efterhånden anset for at være Lommers kronprins. I en periode er han direktør på ABC.

I 1967 henter Povl Sabroe ham til Cirkusrevyen, hvor han først er instruktør siden direktør indtil 1977.

Efter Cirkusrevyen er Preben Kaas’ sceniske karriere mere broget og snart for nedadgående. Han begår selvmord i marts 1981, kort før sin 51 års fødselsdag.

Der er mange myter omkring Kaas’ død, de opstår nærmest med det samme. Men der er intet belæg for at han skulle have sat benene af – omend han havde store smerter i dem og gik meget dårligt – ligesom han heller ikke kørte i havnen. Der var ingen bil involveret overhovedet. Og nej, han spiste heller ikke på restaurant og fortalte om gamle dage inden sin død. Det er pure opspind altsammen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s