De Fantastiske Fire – DR Ks nye serie

I går aftes startede DR K deres nye serie om ABC teatrets fire største stjerner: Kjeld Petersen, Dirch Passer, Jørgen Ryg og Preben Kaas.

Så I første del af “De fantastiske fire” i går søndag, den om Kjeld Petersen?

20131209-232401.jpg
Vi er meget glade for at især Kjeld Petersen fik sin egen historie i serien. Som det fremgik, er hans skæbne anderledes end de tre andres. Selv om de har festgenet og arbejdsmanien til fælles, alle fire komikere, så er han den med største drømme om seriøse roller. Noget han også egner sig til. Han er nok ubetinget den stærkeste skuespiller af de fire. Men i tiden og især i eftertiden har ulykken været, at han er blevet den anden halvdel af Kellerdirch og Dirch Passers makker. Mindre sig selv.

En sand fornøjelse
Det har været en stor glæde for os at lave de fire programmer sammen med tilrettelægger Lone Leegaard. Det har været spændende, sjovt, skønt at få lov til at tale endnu mere om ABCs magi, om Stig Lommer, tiden, stemningen, de fire mænds begavelser.

20131209-233137.jpgVi er spændte på programmet om Preben, for det er selvfølgelig ham, vi ved allermest om – også selv om vi er på ret sikker grund, hvad gælder de tre andre. De er jo på sin vis uadskillelige i lange perioder af deres liv. Ikke kun på scenerne.
Programmet om Preben kommer søndag d. 29. december kl. 20.00

Dirchs tur næste gang
På søndag er det så Dirch Passers tur. Og hvad er der næsten at sige mere om ham, der ikke allerede er sagt 1000. gange?

20131209-233559.jpg
Her er det netop så godt grebet an af Lone Leegaard, at hun får tre kollegaer til at bidrage.
Ulf Pilgaard, manden der har været tæt på de tre af dem, og selvfølgelig også tættere på Kjeld Petersen end de andre medvirkende. Han har stået der sammen med dem, og har en unik indsigt i dem som mennesker og skuespillere.
Nikolaj Lie Kaas, der som søn af foretagendet har en særlig aktie i Prebens liv og kunnen, men som også har haft Dirch Passer meget tæt inde på livet – han kan ikke huske det, men connectionen er der, og så er der jo det med filmen. Der samtidig har bragt ham tættere på Kjeld Petersen også.
Ditte Hansen er med i tre næste programmer, mens Lars Ranthe var den tredje i programmet om Kjeld Petersen.
Fordelen ved især Nikolaj Lie Kaas og Ditte Hansen er, at de kan sige noget fagligt andet om de fire som skuespillere. Men de kan også sætte det i et særligt perspektiv ud fra deres egen viden om teatret idag. Ditte Hansen har fx. en erfaring fra Cirkusrevyen, hun trækker naturligt på, når hun kommenterer Dirch og Preben derude.

Jørgen Ryg -den endnu ubeskrevne

20131209-234333.jpg
Jørgen Ryg er den eneste af de fire, der ikke er skrevet noget mere samlet om, end hvad vi leverer i “Det blir’ vinter førend man aner”. Bortset fra en ældre mindebog af hans enke, Birgitte Ryg.
Til gengæld sker der noget, vil I opdage, når vi kommer til programmerne om ham og Preben. Der er vi trådt ind i tv-alderen, og netop de to lavede meget til mediet. Det bliver nogle helt andre klip, det er moderne på en anden måde, det der vises bidder fra. Og de har medvirket i ting i tv, hvor man selv kan fortælle dele af deres historie. Noget der ikke lod sig gøre med en Kjeld Peterson, som døde i 1962.

Vi er meget glade for, at DR lavede programmerne, og for det gode sendetidspunkt. Det gør det kun bedre, at de i løbet af foråret vil blive genudsendt på DR1. Faktisk kommer søndagens udsendelse om Dirch Passer allerede på DR1 den 30. december, dagen efter den sidste af udsendelserne – Preben – har været sendt på DR K.
Vi håber, I synes, de er spændende og bringer nye vinkler på de fantastiske fire også.

20131209-234905.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s