Preben charmer alle med den sang

“Oh Babe” er en af Preben Kaas’ mest kendte sange. Og det er som om den har fået en revival de sidste par år. Som den også fortjener.

Egentlig er det jo en tilsnigelse at kalde det Preben Kaas’ sang, for det er det jo sådan set ikke. Han har oversat den fra amerikansk og har indspillet den selv. På en måde så man slet ikke kan forestille sig, hvordan det ellers skulle gøres. Den lidt rustne stemme, der oser af flirt, sex, frækhed, pågående charme og måske også en whisky mere end hvad tørsten tilskrev har gjort sangen til noget, der stadig kan få kvinder til at smile lidt genert, når man hører den 40 år efter den udkom.

Men man behøver heller ikke forestille sig den sunget på anden måde end hvad Preben gør på sin plade. For det er virkelig sådan den også lyder i originalversionen med Hurricane Smith. I en helt utrolig grad endda:

Når man hører selv denne ret dårlige og knasende optagelse af Hurricane Smith forstår man virkelig hvorfor Anne Marie Lie og Prebens børns reaktion, da Preben spillede melodien for dem en aften var, at han vel nok sang godt engelsk. Det er simpelthen ikke til at høre forskel.

Jeppe Kaas, der ikke var ret stor dengang, kan godt huske sin fars stolthed over pladen. Og som professionel musiker i dag, siger sønnen også, at det er en ret god sang og indspilning, hans far har lavet.

Mange dansegulve i Danmark vil give både far og søn ret i det!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s