Julen hos familien Kaas

Enhver juleaften er fuld af traditioner. Som det kan være svært at lægge fra sig. Også når man bliver voksen. Sådan var det i hvert fald for Preben Kaas!

Hjemme hos Martha og Robert blev der holdt en klassisk jul. Træet blev pyntet i en stue for sig og holdt hemmeligt for børnene – også selv om de boede i en lejlighed på kun 2½ værelse – og først efter middagen blev dørene slået op til overdådigheden.

Forside fra ugebladet Hjemmet i 1940'erne

Forside fra ugebladet Hjemmet i 1940’erne

Mor Martha var ikke sådan at ryste af sig. Så selv efter hendes død, da Preben var blevet voksen, så skulle julen holdes helt som i barndomshjemmene i Aalborg og på Amager. Hvor juletræet blev pyntet uden børnene så det eller var med.

Og det også selv om det rent logistisk var en temmelig håbløs ide. Som i den moderne villa i Rødovre, hvor Preben boede sammen med Anne Mari Lie. Og hvor hele underetagen faktisk var ét sammenhængende rum. Her skulle juletræet selvfølgelig stå, og eftersom Prebens døtre ikke måtte se træet før tid, måtte de tilbringe en stor del af juleaftensdag i værelserne ovenpå, så far kunne få en juleaften helt som på farmors tid.

Traditioner kan være svære at give køb på.

Her fra “Preben Kaas og revyen” vil vi gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Julesalget af “Det blir’ vinter førend man aner” tegner lovende – bogen er faktisk allerede udsolgt flere steder og har været det i nogle dage nu. Vi håber selvfølgelig, at ingen kommer til at gå forgæves efter den i dag, hvor de sidste julegaver skal købes. Så forhåbentlig finder man en anden boghandel, hvor den endnu er i handlen.

20121217-220354.jpg

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s