Ballerups betydning

I dag spiller skuespilleren Rasmus Krogsgaard sin forestilling “Bare een gang til” i TEMA, Teater og Musik i Ballerup. Det foregår i Baltoppen i eftermiddag.

Teaterforeningen i Ballerup har en særlig rolle i historien om Preben Kaas. Det var nemlig her, Lisbet Dahl den 27. marts om aftenen skulle spille sin Piaf-forestilling.

Formanden for teaterforeningen, Leif Sørensen, fortæller i bogen, at han hører beskeden i medierne om, at Preben Kaas er fundet død samme morgen. Hele dagen venter han på at få et afbud fra teaterproducenten – det siger næsten sig selv, at Lisbet Dahl ikke kan spille den samme aften, som hendes mand er død.

Ikke desto mindre kommer afbuddet aldrig og til sidst får Leif Sørensen istedet besked om, at forestillingen afvikles som planlagt.

Han tager tidligt hen på Baltoppen og står sammen med orkestret, da døren pludselig går op og Lisbet Dahl står i lokalet. “Gi’ mig et C!” er det eneste, hun siger.

 Forestillingen gennemføres, og publikum er dybt berørte. Alle ved jo, hvad der er sket, og Piaf teksterne borer sig ind i publikum og sætter sig fast. Der triller mange tårer den aften.

Og lige pludselig går det også op for Lisbet, at det hele jo handler om Preben – ikke om Piaf. Men hun er professionel helt ind til benet, så hun gennemfører aftenen. Går op i garderoben, og her bryder hun så sammen.

Dagen efter og indtil den aften, hvor hun har begravet Preben, er Piaf forestillingen aflyst. Og hun siger selv, at hun ikke aner, hvad det var, der fik hende til at møde op på teatret den aften. Men historien er legendarisk i dag.

Både Leif Sørensen og hans hustru Kirsten, der i mange år har været formand for teaterforeningen også, var med til receptionen for bogen forleden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s