Champignonfarmer Kaas

For 40 år siden brugte Preben Kaas en stor del af overskuddet på Cirkusrevyen 1972 – den med Malene Schwartz og Helle Virkner som Nyhavnsludere – på at købe den idylliske Trente Mølle på Fyn.

Hvorfor det lige blev dén og hvad grunden mere præcist var, svæver lidt i det uvisse. Men mon ikke den succes hans tidligere revydirektør Povl Sabroe havde med sin svinefarm på Djursland, har spillet lidt ind?

Ikke desto mindre blev Trente Mølle et vigtigt fristed for Preben og familien i de år, han ejede stedet.

Det var her, man var sammen i mere ro end ellers. Men det var også her på Fyn, der ind imellem blev holdt vilde herrefester for de nærmeste folk omkring Preben Kaas: Poul Bundgaard, Per Pallesen, Dirch og flere andre. Og dér gik det overhovedet ikke stille for sig.

Det var også en aften på Trente Mølle, at ideen til Dirchs endnu idag så berømte baby-monolog opstod. Preben og Dirch sad ved pejsen, da Dirch pludselig fik voldsomt ondt i storetåen. “Jeg vil bæææææres” sagde han, og det udløste en ide hos Preben i samme sekund. “Du skal være baby!” sagde han og satte sig samme nat ned og skrev den første monolog “Op og då” eller “Op å då”, som der også er nogle, der staver det. Den er stadig idag et af de numre, Dirch er allermest berømt for.

Preben havde mange store planer for, hvad man kunne gøre med Trente Mølle iøvrigt. Bl.a. var han inde på at pumpe vand op af en kilde ved stedet og sælge det på flasker – og vel at mærke meget lang tid inden den slags blev så moderne som det er i dag. Men i længden havde han jo for travlt med sine teaterprojekter og livet i København til at han for alvor kunne rykke og være innovativ på Trente Mølle. Så det blev ved at opretholde champignongproduktionen – med underskud – og så at få sat fisk ud i søen ved huset. Foruden selvfølgelig at nyde det, når man endelig var der.

I dag er Trente Mølle besøgscenter og smukt holdt. På hjemmesiden kan man læse også om Preben Kaas’ tid på møllen og selvfølgelig om dengang, Gasolin’ indspillede i en af lagerhallerne.

Måske var det en ide til en efterårsudflugt her i ferien? I kan se mere om Trente Mølle i dag på www.trente.dk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s