Kan revyen råbe verdensmagten op?

Jeg har tidligere sagt, at jeg anser det for umuligt at råbe verdensmagten op gennem Bodil Steen. Det kan være svært nok for Poul Hartling“, sagde Poul Sabroe altid, da han var direktør for Cirkusrevyen. Den linje flugtede fint med Preben Kaas’.

I dagens Politiken siger Carl-Erik Sørensen, Cirkusrevyens væsentligste tekstforfatter, om samme emne:
“En revy flytter ikke stemmer, heller ikke i en krisetid, men vi må gerne give folk lidt at tænke over. Det er en blanding af politisk satire og barrøvskomik. Et tema, jeg kommer til at arbejde med, er vores sociale blindhed. Det her med, at vi ikke aner, hvordan de andre samfundsgrupper lever, parcelhusejeren sat overfor bistandsklienten, den slags.”

Så på visse punkter er holdningen den samme i dag som i Den Gyldenblondes tid: Revyen ændrer ikke verden eller samfundet.

Den afgørende forskel er dog, at man i dagens Cirkusrevy alligevel kommenterer samfundet og har meget politiske tekster med – sommerens revy var et flot eksempel på det. Men tilsat den “barrøvskomik” som en Preben Kaas og hans kreds af revyfolk beherskede til fulde.

Nu vil publikum også have det. Cirkusrevyens mod til at blande den klassiske revykomik med politisk skarpe budskaber er en del af revyens succes.

20120922-095503.jpg

Et klassisk afslutningsnummer-revynummer – med hjemløse og bistandsklienter. Iflg. Carl-Erik Sørensen kommer der flere af dem inæste års revyer. (Foto: Henrik Petit/Cirkusrevyen PR)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s